Novi serija Evolution mehanizama sa FLUID tehnologijom usporavanja je namenjena za vrata do 50kg, 80kg i do maksimalnih 120kg težine.

Prednost FLUID usporivača u odnosu na vazdušne (gasne) i hidraulične (uljane) je:

-  Aluminijumsko kućište u koje su smešteni svi elementi FLUID usporavača, a ujedno i estetski efekat skrivanja svih elemenata usporivača.

-  FLUID usporivač je direktno povezan sa točkićima na mehanizmu i u osnovi sadrži klip ispunjen gel masom, koji usporava vrata prilikom kretanja.

-  FLUID usporivač sadrži dve opruge koje se nalaze u gornjoj i donjoj zoni usporivača i dodatno apsorbuju silu vrata koja se kreću.

Ove karakteristike čine kretanje vrata u oba smera izuzetno laganim i mekanim, čak i u slučajevima kada vrata dostižu težinu i do 120kg.

Još jedna od prednosti je dizajn usporivača, tačnije njihova dužina. Obzirom da su kopaktniji od ostalih Terno Scorevoli usporivača, minimalna širina vrata ukoliko se postavljaju 2 FLUID usporivača može biti 740mm, znatno manja u odnosu na druge serije usporaviča gde je minimalna širina vrata za 2 usporivača bila 920mm.

Prihvatnik FLUID usporivača je napravljen od legure Zamak (ZnAl), a na samom prihvatniku su dodati gumeni elementi koji sprečavaju eventualni kontakt izmedju aluminijumske šine i prihvatnika u trenutku kada se vrata kreću. Na ovaj način se dodatno smanjuju neželjeni zvukovi i vibracije prilikom kretanja vrata.

Još jedna od bitnih prednosti Evolution FLUID sistema je ta što je potrebna jako mala sila za pomeranje vrata.

EVOLUTION FLUID mehanizam sa 2 usporivača do 50 kg možete pogledati na ovoj stranici.