Uslovi kupovine u internet prodavnici europrofil.rs

europrofil.rs je internet prodavnice koja posluje u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini i ostalim važećim zakonima i propisima u Republici Srbiji.

Detaljni uslovi kupovine navedeni su u sledećem tekstu. Molimo Vas da se upoznate sa njima pre nego što obavite kupovinu.

 

Da bi ste kupili robu po veleprodajnim cenama trebalo bi da ispunite sledeće uslove: 

1. Da dostavite potvrdu o PDV registraciji i kontakt adrese sa licima za zastupanje firme.
2. Prva kupovina mora da bude preko 20.000,00 rsd (dvadeset hiljada dinara) bez PDV-a.
3. Ukoliko kupac u jednoj tekućoj godini ne kupi više od 60.000,00 rsd vrednosti robe, gubi status veleprodajnog kupca za sledeću godinu.
4. Prva kupovina je avans 100% i roba se isporučuje nakon uplate avansa.
5. Rabati se određuju u odnosu na vrstu robe koja se kupuje, količinu, način poslovanja.
6. Ukoliko kupac želi odloženo plaćanje, mora da dostavi menicu i menično pismo kako bi mu se dala roba na odloženo plaćanje koje će dogovoriti sa firmom EURO-PROFIL d.o.o.
Ukoliko kupac ima kašnjenja sa plaćanjima, a predhodno nije obavestio dobavljača, dobavljač ima pravo da primeni sva zakonom dozvoljena sredstva da bi izvršio naplatu potraživanja od kupca.

1. Naručivanje robe

Prvi korak

 Pronalaženje proizvoda koji želite da kupite, u internet prodavnici europrofil.rs.

Drugi korak 

Ubacivanje (izabranog) proizvoda u "Korpu", se vrši jednostavnim klikom na taster "Dodajte u korpu" dok se nalazite na stranici artikla koji želite da kupite.

Nakon što ste ubacili izabrane artikale u "Korpu", klikom na taster "Poručiti" završavate sa dodavanjem artikala u porudžbenicu.

Treći korak 

Kada ste kliknuli taster "Poručiti" program Vas vodi na stranicu "Korpa", u kojoj možete dodati željeni broj proizvoda ili (u slučaju proizvoda koji se prodaje na meru) određenu metražu proizvoda, klikom na tastere "+" ili "-".

U okviru stranice "Korpa" u polju za svaki artikal postoji opcija "Dodaj napomenu" u kojoj bi trebalo upisati tačnu dimenziju na koju bi trebalo da se iseče određeni profil (proizvod).

Nakon što ste definisali broj komada, setova nekog proizvoda ili dužinu proizvoda, kliknite taster "Poručite".

Četvrti korak 

Nakon klika na taster "Poručite" program Vas vodi na stranicu "Podaci za dostavu", gde je potrebno izabrati vrstu korisnika ( fizičko lice ili pravno lice), a zatim upisati informacije vezane za isporuku robe, kao i odabrati način plaćanja ( virmaski ili pouzećem ).

U polje "Napomene" koje se nalazi na stranici "Podaci za dostavu", potrebno je upisati adresu isporuke, ukoliko se ta adresa razlikuje od adrese stanovanja.

Ukoliko ste registrovani na europrofil.rs, sistem pamti Vaše prethodne porudžbenice.

Nakon uspešnog odabira korisnika, upisanih informacija za isporuku i odabira načina plaćanja, potrebno je kliknuti taster "Pregled porudžbenice".

Peti korak 

Klikom na taster "Pregled porudžbenice" program Vas vodi na stranicu "Poručivanje", na kojoj možete proveriti sve detalje vezane za vašu porudžbenicu.

Nakon što ste se uverili da je Vaša porudžbenica ispravna, klikom na taster "Poručite", Vaša porudžbenice se šalje u EURO-PROFIL d.o.o, odakle ćemo Vas kontaktiratu u cilju konačne potvrde porudžbenice, ili ćemo Vam poslati profakturu/predračun na osnovu kojeg možete izvšiti uplatu.

 

2. Plaćanje

Plaćanje pouzećem 

Plaćanje pouzećem, podrazumeva plaćanje porudžbenice kuriru prilikom preuzimanja pošiljke. Plaćanje se vrši isključivo gotovinom u RSD valuti. Osim iznosa poručene robe sa profakture, kuriru je potrebno platiti i uslugu dostave koja iznosi maksimalno 500,00 RSD. - Na krajnju cenu dostave utiču dužina i težina paketa.

Virmansko plaćanje

Ovaj način plaćanja podrazumeva da nakon potvrde porudžbenice, na šalteru banke ili pošte izvršite uplatu iznosa sa profakture na naš tekuči račun, ili nakon potvrde profakture, putem svog e-banking naloga izvršite plaćanje iznosa na naš tekući račun. U ovom slučaju potrebno je uplatiti na račun iznos sa profakture koju ćemo Vam poslati nakon primljene porudžbenice, a uslugu dostave plaćate vozaču brze pošte. Molimo Vas da ne uplaćujete uslugu transporta brze pošte na račun firme!

NAPOMENA

Ukoliko ne izvršite plaćanje po profakturi u roku od sedam dana od dana njenog kreiranja, ista će biti stornirana i obrisana. Nakon isteka perioda od sedam dana plaćanje po toj porudžbenici nije moguće, ali možete napraviti novu porudžbenicu i izvršiti uplatu po njoj.

 

3. Isporuka robe

Dostavu pošiljki za nas obavlja ,, AKS " kurirska služba i dostava je moguća samo na teritoriji Srbije.

Troškovi dostave se plaćaju kuriru u gotovini u domaćoj RSD valuti.

Troškovi dostave mogu iznositi maksimalno 500,00 RSD ako je iznos porudžbine manji od 10.000,00 RSD. Ako je iznos porudžbine veći od 10.000,00 RSD, troškove isporuke mi plaćamo.

- Na ukupnu cenu dostave u iznosu od maksimalno 500,00 RSD, utiču težina i dužina paketa. 

U slučaju virmanskog plaćanja, dostava naručenih proizvoda biće moguća tek nakon evidentiranja Vaše uplate!

Rok za isporuku robe je najkasnije od 3 do 5 radnih dana, od dana poručivanja robe (dani vikenda se ne računaju):

- Rok za isporuku paketa do 1,5m dužine je od jedan do tri radna dana.

- Rok za isporuku paketa od 1,5m do 4m dužine je tri do pet radnih dana.

Dostava paketa se vrši dva puta. Ukoliko i nakon drugog pokušaja nema mogućnosti za isporuku, paket se vraća pošiljaocu.

Ukoliko niste sigurni da ćete biti na adresi isporuke, u napomeni porudžbenice ostavite adresu na koju je moguće isporučiti robu.

 

4. Reklamacije

Molimo Vas da pre plaćanja na Vaše insistiranje u prisustvu vozača brze pošte uvek pregledate sadržaj paketa, da se roba slučajno nije oštetila u toku transporta. U slučaju da je roba oštećena, vozač brze pošte ima obavezu da napravi zapisnik o oštećenju robe, a da oštećenu robu vrati pošiljaocu kako bi se izvršila reklamacija.

Često na terenu vozači brze pošte ne žele ili ne mogu da sačekaju da se proveri sadržaj paketa, šta da uradite u tom slučaju? Ako primetite da je roba koju ste poručili oštećena, a vozač brze pošte je otišao, procedura je sledeća:

- Neophodno je u roku od 24h pozvati u centralu AKS-a i prijaviti da je roba oštećena i da želite da se kurir vrati da napravi zapisnik.

- Kada se pojavi kurir da napravi zapisnik, potrebno je da slikate primerak gotovog zapisnika i da ga pošaljete nama na email veleprodaje, kako bi smo na osnovu tog zapisnika mogli da tražimo refundaciju troškova od AKS-a.

Bez zapisnika o oštećenju robe, nećemo moći da uvažimo reklamaciju!

Kurirska služba vraća oštećeni paket nama, kako bi smo pregledali paket i zamenili oštećene elemente. Paket sa ispravnim proizvodima ponovo šaljemo AKS-om u nadi da će roba stići na odredište bez oštećenja.

U slučaju da imate bilo kakvu reklamaciju na proizvod ili našu uslugu, slobodno nas kontaktirajte - Kontakt EURO-PROFIL.